Kezdő masszázskurzusok:

 

 

Részvételi feltétel: Bárki részt vehet, nem szükséges szakmai előképzettség

 

CMA Tradicionális thai testmasszázs alap kurzus

Időtartam: 5 napos, 30 órás program (napi 3×60 perc, majd ebédszünet + 3×60 perc)
Célja: A biztonságos CMA thai masszázs elsajátítása, stabil alapokat ad a jelentkezőknek, melyekre folyamatos fejlődését biztosan építheti, személyre szabott masszázst tud nyújtani, melynek hatására a szervezet energiája aktivizálódik, harmóniába kerül, javul a testtartás, és csökkenthető az ízületi-izomfájdalom.
Elmélet: A kurzuson alaptudást szereznek a thai masszázs elméleti alapjairól, szellemiségéről, hagyományairól, alkalmazási területeiről, szabályairól, egyedi sajátosságairól, az egészségre gyakorolt hatásáról. A thai masszázs történeti áttekintése, kialakulása. A thai masszőr személyisége, egészségügyi alapszabályok. A hallgató elsajátíthatja a Thai masszázs tematikáját, működési mechanizmusait. A kurzus részletesen elemzi az emberi test anatómiai felépítését (izmok, ízületek, idegrendszer, keringés) és a szervezetet behálózó energia vonalak rendszerét.
Gyakorlat: A résztvevők megtanulnak egy másfél – két óra alatt elvégezhető masszázsfolyamatot, amellyel a talptól a fejig minden testrészt képesek átmasszírozni. Megtanulják, hogy a thai „jóga” masszázs elvégzéséhez alapvetően fontos a masszőr fizikai, érzelmi és szellemi állapota, a pácienshez való együtt érző viszonyulás, segíteni akarás. Elsajátítják gyakorlatban is az emberi test energiavonalait, a speciális fogásokat, különböző ízület-mobilizációs és izomnyújtási technikákat. Felkészülnek arra, hogy a thai masszázs során energetikai kezelést is végeznek egyben, mely lelki-szellemi ráhangolódást igényel. Biztos alapot kapnak ahhoz, hogy képesek legyenek a tradicionális alapokat szem előtt tartó színvonalas thai masszázst nyújtani.

 

 

CMA Tradicionális thai talpmasszázs alap kurzus

Időtartam: 5 napos, 30 órás program (napi 3×60 perc, majd ebédszünet + 3×60 perc)
Célja: Méregtelenítő és immunerősítő, relaxáló 45-60 perces masszázsprogram elsajátítása (a természetes öngyógyító folyamatok beindítása, a páciens energetikai szintjének optimalizálása). A résztvevők képesek lesznek a tradicionális alapokat szem előtt tartó színvonalas személyre szabott thai talpmasszázst nyújtani, melyben egy-egy szerv vagy testrész célzott reflexes kezelése helyett, az egész szervezet működésének serkentésén, kiegyensúlyozottabb energia-ellátottságán van a hangsúly.
Elmélet: A thai talpmasszázs fogalma, szellemisége, történeti áttekintése, kialakulása, alkalmazási területei, szabályai. A thai masszőr személyisége, egészségügyi alapszabályok. Az emberi test anatómiai felépítése (izmok, ízületek, idegrendszer, belső szervek, keringés). Anyagok, eszközök, körülmények. Ellen javallatok. Élettani hatások. Utóhatások. A talpon lévő övezetek felosztása, elhelyezkedése, működése. A kezelést befolyásoló tényezők. Kezelési lap összeállítása, talptérkép javaslatok.
Gyakorlat: A thai talpmasszázs lépései. 45-60 perc alatt elvégezhető meghatározott, rögzült koreográfiájú technikasor, illetve masszázsfolyamat elsajátítása. A talptól fölfelé haladva a vádlin keresztül a térdig az energiavezetékek kezelése. Speciális fogások, különböző ízület-mobilizációs és izomnyújtási technikák begyakorlása.

CMA Hát-, váll-, nyak- és fejmasszázs alap kurzus

Időtartam: 2 napos, 12 órás program (napi 3×60 perc, majd ebédszünet + 3×60 perc)
Cél: A mai rohanó világban szinte mindenki szenved a stressztől, ami gyakran fáradtságot, nyakmerevséget, fejfájást, alvászavart okoz. A rendszeresen alkalmazott masszázs során javul a fejbőr, a nyaki izmok vérellátása, ezáltal oldódik a nyak merevsége, javul a tartás. Relaxáló, feszültségoldó 15- 30 perces önálló masszázsprogram elsajátítása, mely oldja a kialakult energiablokkokat is, ezáltal elősegíti az ellazulást.
Elmélet: A hát-, váll-, nyak, fej-, karok és kezek anatómiai felépítése (izmok, ízületek, idegrendszer, keringés), a hozzájuk tartozó energia vonalak rendszere. A stressz fogalma, jellemzői, folyamata. Miért van rá szükségünk? A krónikus stressz hatása. A thai masszázs szerepe a stressz oldásában. Stressz oldó energia vonalak.
Gyakorlat: A speciális fogások, mozdulatsorok, nyújtó elemek, különböző ízület-mobilizációs és izomnyújtási technikák elsajátítása. A fájdalmas merevségek lokalizációja alapján személyre szabott masszázsfolyamatok begyakorlása, rendszerezése, alkalmazása.

Thai gyógynövényes gőzmasszázs

Időtartam: 2 napos, 12 órás program (napi 3×60 perc, majd ebédszünet + 3×60 perc)
Cél: Önálló masszázsként is alkalmazható, de szinte bármelyik masszázsfajta kiegészítője is lehet.
Elmélet: A szervezetet behálózó energia vonalak rendszere, gyógynövény ismeret. Az igényeknek és az állapotnak megfelelően kiválasztott gyógynövényekből összeállított herbazsákok alkalmazása helyi gyógynövényekből is. Az elméleti anyag az ayurvédára, a thai masszázsra és a fitoterápiára épül, a kurzus elvégzése után letölthető.
Gyakorlat: A gyógynövények fokozzák a kezelések hatékonyságát. Az alapmasszázsban részesített testrészt felgőzölt herbazsákkal masszírozzuk (azaz az energiacsatornákon elhelyezkedő akupunktúrás pontokra nyomjuk), a gőz melegével és a gyógynövények olajával serkentve a vérkeringést. Jó hatással van a merev ízületekre, a meghúzódott és fájdalmas izmokra, hát és váll fájdalmakra, migrénre, krónikus fájdalomra, a belső szervek működésére, különféle bőrproblémákra, a stressz és a feszültség oldására. A bandázs elkészítése és használata az energia pályákon.

 

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close